Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie

Tekst van Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/342)

Pastorie met mooie tuin, ingeplant bezijden de kerk. Gerestaureerd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met centrale dakkapel, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Gedecapeerde voorgevel op nieuwe plint van arduin. Getoogde vensters met strek; latere lekdrempels en luiken. Kroonlijst op klossen. Schouderboogdeur in een zandstenen omlijsting met druiplijst en sluitsteen. Gelijkaardige achtergevel met souterrain en getoogde keldergaten. Zelfde deurpatroon doch van baksteen; vernieuwde trap met bordes van arduin.

Interieur: Lodewijk XV-schouwen en -stucwerk

Recente aanbouw rechts.