Kruisbeeld

Tekst van Kruisbeeld met populierenrij (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34150)

Kruisbeeld voor een rij van vijf populieren bij het eind van de Persijzerstraat. Christusbeeld aan kruis tegen uitgesneden houten bord onder zadeldak. Hoge gemetste sokkel met hardstenen plaat voorzien van volgend opschrift: "Aan het kruispunt/ van de wegen/ bidt hier elkeen/ om uw zegen/ voer ons veilig/ breng ons thuis/ in gods eeuwig/ vaderhuis/ Pinksteren 1987".

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke