Herenhuis in art nouveau

Diephuis met vier bouwlagen van drie traveeën onder schilddak, uit de 20ste eeuw. Bepleisterde Jugendstil-lijstgevel met accent op middentravee afgelijnd door vlakke lijsten, uitlopend in de verlengde postamenten van het balkon van de bovenverdieping die het segmentboogfronton steunen. Arduinen begane grond met schouderboogvormige muuropeningen, venster met decoratief traliewerk, deuren in zijtravee. Bel-etage met korfboogvenster geflankeerd door rondboogvensters. Daarboven trapezoïdale loggia met rechthoekige vensters met fraaie houten tracering, onder kroonlijst met gesmeed ijzeren hek. Twee gekoppelde deurvensters geflankeerd door oculi. Rechts, in het verlengde van het herenhuis, aanbouw met twee bouwlagen van twee traveeën onder afgewolfd schilddak. Bepleisterde lijstgevel met segmentboogvormig benedenvenster, twee gekoppelde rechthoekige bovenvensters onder I-balk met rozetjes, fraaie houten tracering. Korfboogdeur met fraai ovaal bovenlicht.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle