Huis De Ingel

"Sint-Joris", brouwerij in 1611. Heden aangepast breedhuis van vier traveeën; twee bouwlagen en insteekverdieping onder een zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel met rechthoekige vensters (19de-eeuws); verbouwde begane grond.

Tegen de achtergevel: diephuis in traditionele stijl van zes onregelmatige traveeën en drie bouwlagen onder een steil afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de of de 17de eeuw. Bolkozijnen op begane grond; voormalige kruiskozijnen op de tweede bouwlaag, aangepast in de 19de eeuw. Twee kruiskozijnen op de bovenverdieping. Rechts bovenaan een gedicht en omgevormd rondboogvenster.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde