Huis De Gulden Zalm

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een steil zadeldak (Vlaamse pannen).

Gedecapeerde lijstgevel van 1787 (zie bouwaanvraag). Verticale ritmering door lisenen die de ingediepte venstertraveeën scheiden. Rechthoekige vensters in een vlakke grijsgeschilderde omlijsting, drempelconsoles met Lodewijk XVI-ornament. In de tweede travee van de bel-etage een rechthoekig deurvenster met gesmeed ijzeren balkonhek, aansluitend bij de kroonlijst op consoles van de vroegere rechthoekige deur. Houten kroonlijst op klossen. Verbouwde begane grond.

Tegen achtergevel: diephuis onder een afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), met houten dakkapel uit de 18de eeuw. Rechthoekige vensters.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Inventaris gevels, nummer 239.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde