Canadian Memorial, herinneringsmonument

Tekst van Canadese gedenksite Passendale 1917 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33146)

Canadian Memorial. Herinneringsmonument - opgevat als de Hill 62 te Zillebeke - ter ere van de Canadese gesneuvelden tijdens de Slag van Passendale (26 oktober- 10 november 1917).

Heuvel toegankelijk via natuurstenen trappen uitgevend op park met cirkelvormige aanleg en voorzien van Canadese eiken en beukenhagen. Centraal omhaagd (hulst) graspleintje met natuurstenen platform waarop aanduiding van oriëntatiepunten onder meer Zonnebeke, Ypres, 's Graventafel, St.-Julien. Middenin rechttegenover de parochiekerk, altaarvormig monument op sokkel, van graniet (?); opschriften op korte zijden en op de sokkel; lauwerkrans op de lange zijden.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine