Modernistisch hoekhuis

Tekst van Modernistisch hoekhuis met Duitse bunker (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32903)

Voormalige apotheek en drogisterij, naar verluidt naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) van 1919-1920; sinds circa 1988 horecabedrijf. Modernistische verbouwing van een oude 19de-eeuwse kern. Hoekhuis bij en blikvanger vanaf het Sint-Maartensplein. Gecementeerde lijstgevel getypeerd door omlopende vensterregisters. Uitgespaarde hoektravee onder betonnen overstek op "moderne" pijler. Oorspronkelijk winkelinterieur, naar verluidt naar ontwerp van architect R. Acke (Kortrijk), niet meer ter plaatse bewaard.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine