New Zealand Memorial

Park met monument opgericht ter ere van de Nieuwzeelandse soldaten gesneuveld tijdens de slag om Mesen in juni 1917 zie Engelstalige opschriften. Obelisk op platform (Portlandsteen) te midden van een beboomd en omhaagd park met twee bewaarde Duitse bunkers van waaraf perspectief op de vallei van Steen- en Douvebeek.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine