Herenhuis

Herenhuis, deel uitmakend van de zuidelijke gevelwand van het Keizersplein met een relatief homogene bebouwing met verzorgde burger- en herenhuizen, voornamelijk van het enkelhuistype met drie bouwlagen en vier of meerdere traveeën onder zadeldaken. Sobere bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Sierlijker uitgewerkte deurrisaliet met rechthoekige poort, daarboven deurvenster met balkon. Rechthoekige muuropeningen; beluikte benedenvensters. Geordonneerde bovenverdieping, vensters ingeschreven in rechthoekige nissen en casementen op de borstweringen.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle