Tekst van Hoeve met losse bestanddelen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32558)

Voormalige hoeve daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, door een meidoornhaag van de straat afgesloten. Moestuin met twee oude perelaars en twee oude notelaren links van het woonhuis. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen).

Bepleisterd en gecementeerd stijl- en regelwerk met hierdoor niet te definiëren vullingen; bakstenen stoel. Waarschijnlijk oorspronkelijke ordonnantie; latere ramen, luiken en deur. Kunstleien beschieting aan de deels (?) versteende linker zijgevel.

Rechts, bijgebouwd, inspringend enkelhuisje onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Achter en evenwijdig aan het woonhuis, lemen dienstgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aangebouwd tweeledig bakhuis onder zadeldak (mechanische pannen). Achteraan het erf, versteend dienstgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk