Hoeve, op de Ferrariskaart (1771-77) waarschijnlijk reeds als zodanig aangeduid, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als een L-vormig complex.

Gebouw van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met zwart kruis in het voorste dakschild (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen), mogelijk daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterd en beschilderd stijl- en regelwerk met deels lemen, deels bakstenen vullingen. Originele ordonnantie met links opkamer. Deur met oorspronkelijk houtwerk. Linker zijgevel met pannen beschieting.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk