Hoeve, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw; erf aan straatzijde afgesloten door middel van een bakstenen muurtje en betonplaten. In de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een L-vormig complex, zonder de stallen.

Ten zuidoosten van het erf, in de tweede helft van de 19de eeuw versteend woonhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Links aansluitende, lagere, versteende stal onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Ten noordoosten, haakse versteende stallen onder zadeldak (mechanische pannen).

Ertegenover ten zuidwesten, dwarsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk op latere omlopende bakstenen stoel, aan erfzijde met lemen vullingen, achtergevel met bakstenen vullingen; kunstleien beschieting aan de straatzijde.

Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk