Semigesloten hoeve

Hoeve, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Beschilderd stijl- en regelwerk met deels lemen, deels bakstenen vullingen; versteende onderbouw.

Woonhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen). Mogelijk voorheen een stal in twee rechtse traveeën. Voorgevel met aangepaste vensters; opkamer in de linkse travee. Linker zijgevel met pannen beschieting. Achtergevel vernieuwd met betonblokken.

Haaks dienstgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aanbouwsel onder lessenaarsdak. Achteraan en links van het erf, stal en dienstgebouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

• MAES T., Wellen van toen(Wellen), (1993), pagina 120, tekening.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk