Gesloten hoeve

Als L-vormige inplanting aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844), in de tweede helft van de 19de eeuw uitgegroeid tot een gesloten hoeve, eveneens de huidige configuratie. Hoofdvleugel met ordonnantie woonhuis-poort-stal, daterend uit eerste helft van de 19de eeuw.

Beschilderd en bepleisterd of gecementeerd stijl- en regelwerk, op latere bakstenen stoel; versteende rechter zijgevel. Rechthoekige poort. Woonhuis van zes traveeƫn en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien). Aangepast stijl- en regelwerk. Beluikte vensters op de eerste bouwlaag. Originele rechthoekige kozijndeur. Stal onder lager zadeldak (mechanische pannen). Gewijzigde dienstgebouwen achteraan het erf.

• MAES T., Wellen van toen, (Wellen), (1993), pagina 82, tekening.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk