Gesloten hoeve

Gesloten hoeve onder zadeldaken (Vlaamse pannen), het woonhuis ten westen onder een mank zadeldak (nok loodrecht op de straat), het geheel in kern uit de eerste helft van de 19de eeuw. Aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) als een nederzetting met losstaande bestanddelen en in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als een semi-gesloten hoeve.

Poortvleugel ten zuiden met resten van het oorspronkelijk stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen; deel van het woonhuis ten westen en pannen beschieting ten oosten.

Het woonhuis ten westen werd circa 1860 versteend, de poortvleugel later, waarschijnlijk begin 20ste eeuw. Getoogde muuropeningen met hardstenen lekdrempels. Stalvleugel ten oosten en dwarsschuur ten noorden.

Auteurs:  Pauwels, Dirk