Hoeve, in zijn huidige vorm ontstaan in de tweede helft van de 19de eeuw uit twee woningen uit de eerste helft van de 19de eeuw. Boerenburgerhuis, met links aansluitend poortgebouw.

Witgeschilderd bakstenen woonhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Sterk verhoogde begane grond; gepikte plint. Rechthoekige benedenvensters met recente latei en beschilderde, hardstenen lekdrempels; kleine, getoogde bovenvensters. Rechthoekige deur in een beschilderde, hardstenen omlijsting (eerste helft van de 19de eeuw); bakstenen steektrap. Poortgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Resterend stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen in de bovenwand van de linker travee. Inrijpoort onder betonnen latei.

De dienstgebouwen achter de straatvleugel behielden ruïneuze resten van vakwerkbouw.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda