Herenhuis

Ruime woning van het enkelhuistype daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Drie bouwlagen van zes traveeën onder afgevlakt schilddak. Vrij vlakke lijstgevel op arduinen sokkel, heden bekleed met een cementbepleistering (schijnvoegen). Bouwlagen gemarkeerd door puilijst, doorgetrokken lekdrempels op consoles van de lagere bovenverdieping en uitgewerkt entablement met casementen en rozetten in het door modillons ingedeelde fries; kroonlijst met tandmotief. Eenvoudige steekboogvensters in geprofileerde omlijstingen van arduin. Vier middeldeurvensters van bel-etage voorzien van een ondiep balkon met ijzeren hek op zware, gekoppelde consoles. Steekboogvormige inrijpoort met geprofileerd beloop gemarkeerd door een smalle sluitsteen.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle