Laatclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak, gedateerd op de deurlatei AO/1797; neoclassicistische cementering en ornamenten uit tweede helft 19de eeuw. Gecementeerde, bakstenen gevel op gecementeerde plint. Houten 19de-eeuwse (tweede helft) kroonlijst met modillons. Rechthoekige vensters in kalkstenen omlijsting, waarrond een gecementeerde, geriemde omlijsting met sluitsteen; voorheen beluikt op de eerste bouwlaag. Rechthoekige deur in een kalkstenen omlijsting op neuten. Aandaken en gecementeerde rechter zijgevel.

Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda