Afspanning café Victoria

Voormalig huis "F. Priemen-Petry, café Victoria", zie opschrift in de puilijst. Classicistisch breedhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit laatste kwart 18de eeuw, met aanpassing of toevoeging der derde bouwlaag, en gevelcementering uit tweede helft 19de eeuw. Gecementeerde bakstenen lijstgevel op kalkstenen plint; verhoogde begane grond. Houten kroonlijst op klossen. Getoogde vensters in een kalkstenen omlijsting met sluitsteen. Halfronde vensters op de bovenverdieping. Getoogde deur, later toegevoegd tussen de eerste en tweede travee. Kalkstenen rondboogpoort in een rechthoekige, geblokte omlijsting met geprofileerde druiplijst. De achtergevel gaat schuil achter een latere aanhorigheid.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda