Stadshoeve

Voormalig eind 19de eeuws zogenaamd "Hôtel des Bains". Breedhuis van zeven traveeën en oorspronkelijk twee, thans twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gevelordonnantie uit de eerste helft van de 19de eeuw en gecementeerde, neoclassicistische ornamenten uit het einde van de 19de eeuw, doch met oudere kern, mogelijk uit de 18de eeuw. Bakstenen, gecementeerde lijstgevel met gecementeerde kordons op gecementeerde plint. Recente kroonlijst. Rechthoekige vensters in vlakke kalkstenen omlijsting met gecementeerde, neoclassicistische ornamenten op de eerste en tweede bouwlaag. Rechthoekige deur (zie vensters) in de rechtertravee. Korfboogpoort in kalkstenen omlijsting met neuten, imposten en schampstenen. Rechts aandak met muurvlechtingen.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda