Boerenwoning

Resterend woonhuis van een grote hoeve, waarvan de dienstgebouwen zich achter en rechts van het woonhuis bevonden, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype uit het eerste deel van de 19de eeuw; acht traveeën en een bouwlaag onder wolfsdak (Vlaamse pannen). Bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Verhoogde begane grond, bakstenen stoel. Opkamer in de twee rechter traveeën. Zes beluikte vensters en een deur met trap. Kunstleien beschieting aan de versteende linkerzijgevel.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda