Gesloten hoeve

Gesloten hoeve, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in 1789 verbouwd, zie ankers op de linkerzijgevel van het woonhuis. Gebouwen in bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Inrijpoort in de vleugel aan straatzijde, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Versteende straatgevel. Rechthoekige poort onder houten latei. Woonhuis ten noordwesten van het erf, nok loodrecht op de straat. Zeven traveeƫn en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Erfzijdegevel met gewijzigde ordonnantie; verhoogde bakstenen stoel. In de achtergevel een waarschijnlijk origineel bolkozijn. Versteende zijgevel aan straatzijde met aandaken en vlechtingen; hoger vermelde jaarankers en vier houten kozijnen, op de benedenverdieping beluikte bolkozijnen, op de bovenverdieping met diefijzers; houten kapelletje. Dwarsschuur in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, onder zadeldak (Vlaamse pannen); de gevel aan erfzijde gaat schuil achter recente aanbouwsels. Recente zuidwestelijke stal.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda