Vakwerkhoeve

Op de Ferrariskaart (1771-77) staat op deze plaats een U-vormige hoeve aangeduid, die in de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844), is geëvolueerd tot een gesloten hoeve. Hiervan rest slechts het woonhuis, uit eind 18de of begin 19de eeuw; de dienstgebouwen werden versteend en zijn gedeeltelijk verdwenen. Woonhuis ten noorden van het erf, van zes traveeën De drie oostelijke traveeën zijn hoger en breder dan de rest van het gebouw; zij bevatten de onderkelderde opkamer. Beide delen onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen; opkamer met dubbel ankerbalkgebint. Twee originele, beluikte houten bolkozijnen, een zoldervenster en een woonhuisdeur in houten kozijn.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda