Gesloten hoeve

Gesloten hoeve, waarvan alleen het woonhuis, achteraan het erf dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844); in die periode was dit de enige bestaande vleugel. Overige vleugels uit de tweede helft van de 19de eeuw: aan straatzijde de dwarsschuur met inrijpoort, en als verbinding tussen woonhuis en schuur twee haakse stalvleugels, ten oosten en westen van het erf. Erf ontoegankelijk. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen, op bakstenen stoel. woonhuis, onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overhangende dakrand; in slechte staat. De dwarsschuur is tweebeukig, onder mank zadeldak (Vlaamse pannen); schuurpoort gekoppeld aan de inrijpoort. Stallen vervallen en gedeeltelijk versteend.

Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda