Boerenwoning

Resterend, vervallen woonhuis van een hoeve met losstaande bestanddelen uit de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). Gebouw van vier traveeƫn onder zadeldak (Vlaamse pannen), in stijl- en regelwerk met lemen vullingen, op sommige plaatsen door bakstenen vervangen. Bakstenen stoel. Aangepaste vensters, twee zolderluiken en een woonhuisdeur. Oorspronkelijke, kleine vensters, onder meer een bolkozijn, in de noordelijke achtergevel. Planken beschieting van de oostelijke zijgevel. Traditionele indeling met gang links, en schouw tussen de twee kamers. Recent aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Recent, haaks dienstgebouw. Waterput bij de westelijke zijgevel.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda