Meestermolen

Op het kruispunt bij de Westvleteren-, Veurne- en Kasteelstraat, "Onthaalcentrum De Sceure" en zogenaamd "Meestermolen".

Ten zuidwesten, op molenberg gelegen, houten open staakmolen afkomstig uit Gijverinkhove. Gerestaureerd in 1973 door architect A. Degeyter (Sint-Andries, Brugge). Oorspronkelijk gesloten staakmolen; kap oorspronkelijk bedekt met eiken schaliën, thans van cederhout; gelaste roede; verdwenen kambuis.

Ten zuiden, dwarsschuurtje onder overstekend zadeldak (stro + Vlaamse pannen) op houten modillons. Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeting. Rechthoekige schuurpoorten. Aanbouwseltje onder lessenaarsdak, tegen de westgevel.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine