Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom een deels met bakstenen en kasseien verhard erf. Ten noorden bevinden zich een boomgaard en de met wilgen afgezette rest van een omwalling. Ten westen ligt de erfoprit aan de straatzijde geflankeerd door een 19de-eeuws kapelletje.

Ten noorden: boerenhuis van twee opkamertraveeën links en vijf traveeën woongedeelte en twee staltraveeën rechts onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met een recent laadluik, uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Verankerde witgekalkte baksteenbouw boven een gepikte plint. Getoogde kelderopening onder de opkamer. Rechthoekige kozijnen, verdiept in korfbogige en getoogde omlijstingen. Begroende linker zijpuntgevel met aandak en muurvlechtingen, waaronder gevelsteen.

Ten oosten: 19de-eeuwse stal onder, wegens aanbouwsel, deels mank zadeldak (nokrichting loodrecht op het huis, Vlaamse pannen) met overstekende rand op houten modillons, met klimmende dakkapel. Verankerde rode baksteenbouw.

Ten westen: aan de straatzijde gelegen bakstenen hopast onder zadeldak met aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Recente loods ten zuiden.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine