Burgerhuizen

Tekst van Burgerhuis ontworpen door Jules Van den Hende (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215545)

Nummers 349-351, 357-363, 373-375. Rijhuizen van voornamelijk twee traveeën en drie bouwlagen uit het begin van de 20ste eeuw. Nummer 351 van 1910. Nummer 363 met gevelsteen "J. V.d. Hende - bouwmeester - 1912 - Gent" (confer bouwaanvragen). Lijstgevels met gevelbepleistering (nummer 349, 359, 361, 363) of parement van geglazuurde baksteen (nummer 349, 357, 363) met een smalle deurtravee en een bredere travee met erker. Terwijl de bepleisterde gevels vooral neoclassicistisch geïnspireerd zijn, vertonen de andere gevels art-nouveaukenmerken in de rondboogvormige muuropeningen en faiencetegeltableaus.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1910/J/2 & 1911/J/9.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke