Wegkapelletje

Wegkapelletje beschaduwd door linde, gelegen op het kruispunt bij de Sint-Pietersstraat. Rechthoekig gebouwtje van een travee onder een kort overstekend zadeldak (Vlaamse pannen), op bakstenen modillons. Een jaarsteen 1855 situeert zich boven de deur. Witgekalkte baksteenbouw op een gepikte plint. Het puntgeveltje, voorzien van bakstenen windborden, is opengewerkt door middel van een korfboogportaal met gietijzeren hek. Verdiepte, rondbogige, deels beglaasde kapeldeur; erboven bevindt zich een houten bord met geschilderd gebed aan Onze Lieve Vrouw, verspreid en gepropageerd door pastoor Van Ars.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine