Gemeentelijke begraafplaats Oostduinkerke

Tekst van Gemeentelijke begraafplaats Oostduinkerke (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/307695)

Gemeentelijk kerkhof met oorlogsgraven van Franse (monument in volksmond "Treese Bletters" genaamd), Engelse en Belgische soldaten. Achteraan, indrukwekkend grafmonument (arduin) van kunstschilder Louis Artan, naar ontwerp van baron V. Horta. Bronzen medaillon naar ontwerp van Chr. Vanderstappen en opschrift "Artiste peintre 1837-1890" op voorkant; dedicatie "Dit gedenkteken werd opgericht met tussenkomst van de Staat door zijne vrienden en vereerders" op zijkant. Monument verraadt Egypto-Syrische inspiratiebronnen.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi