Breedhuis

Tekst van Neoclassicistische stadswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31084)

Blikvanger samen met de voormalige herberg 'A la ville d'Anvers' (nummer 43-45, 43A) door hun zichtbepalende ligging aan de straatbocht en door de bij elkaar aansluitende begane gronden met houten winkelpuien en uitstalramen. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Witgeschilderde baksteenbouw. De rechthoekige bovenvensters hebben een recentere arduinen onderdorpel; verdiepte kozijnen met licht geprofileerde tussendorpel en grote roedeverdeling. Neoclassicistisch getinte, houten winkelpui op een arduinen plint: de centrale, verdiepte winkeldeur is gekoppeld aan twee uitstalramen, geritmeerd door gecanneleerde pilasters onder een zwaar hoofdgestel met geïntegreerde rolluikkast.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine