Spéder, Lucien

Architect in het interbellum werkzaam in het Leuvense. Lucien Spéder was reeds tijdens de eerste wereldoorlog in Leuven betrokken bij de wederopbouw van de stad. De voor Leuven zeer gekende architect Spéder werkte in het interbellum exclusief samen met de minder bekende architect L. Vanderveken. Samen ontwierpen ze sociale woningbouw voor onder meer de Samenwerkende Maatschappij voor Goedkope Woningen en Woonovertrekken van Leuven.

•

Bron: Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier 4.001/24062/125.1, Kasteel Maisin met park (DUCHENE H., MICHIELS M. & HIMPE K. 2019).
Auteurs:  Duchêne, Helena