Brits oorlogsmonument

Tekst van Gedenkzuil voor de 50th Northumbrian Division (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30759)

Ten zuiden, Brits oorlogsmonument. Omringend grasperk, afgezoomd met doornhaag, toegankelijk via gietijzeren hek tussen postamenten. Gebruik van witte Portlandsteen voor postamenten en aantrede, voor parterre met centrale obelisk, versierd met zwaard en guirlandes, op sokkel. Gebeiteld opschrift in de sokkel: "To the enduring memory of all ranks of the 50th Northumbrian Division who fell in the great war 1914-1918 and in memory of their comrades of the same division who gave their lives in the war of 1939-1945 for the liberation of France, Belgium and Holland. Pro Patria."

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine