Semi-permanente woning

Achter de noordelijke huizenrij, semipermanente woning aan grindwegel naar de Masscheleinlaan. Samen met de nabijgelegen noodwoningen aan laatst genoemde laan, een nog uitzonderlijk bewaarde getuige van de oplossing aan het woningtekort kort na de Eerste Wereldoorlog. Lage woning onder zadeldak. Houtskelet met bakstenen vullingen, inmiddels bijgewerkt en witbepleisterd.

Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & LION M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine