Aanhorigheden van het Prinsenkasteel

Tekst van Semigesloten hoeve van het Prinsenkasteel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75188)

In aansluiting met de paardenstallen: semigesloten voormalige hoeve met ruime binnenplaats, vermoedelijk daterend uit dezelfde periode als de paardenstallen. Heden gesloten en onbewoond, na aangevatte doch niet voltooide restauratie. Overluifelde inrijpoort uitgespaard in zandstenen muur op de zuidzijde. In de zuidwesthoek, éénlaags boerenhuis onder schilddak (leien) met dakvensters als in de paardenstal. Bak- en zandsteenstijl voorzien van kruis- en halfkruisvensters met luiken. Ten oosten, torenachtige travee met drie verdiepingen en een zadeldak (leien) tussen trapgevels (5 treden + topstuk). Op de westzijde, lage dienstvleugel met zandstenen achtergevel. Ten oosten, bakstenen langsschuur onder zadeldak met wolfseinden (pannen); recente rechthoekige poort.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne