Pessemiersbrug, boogbrug

Zogenaamde Pessemiersbrug, betonnen boogbrug over de spoorweg, heropgebouwd in 1922 na de vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog. Rijbaan geflankeerd door betonnen bogen en voetpaden met betonnen leuningen. Aan de kant van de Viermaartlaan, natuurstenen balustrade met dezelfde eenvoudige siermotieven.

• Stadhuis Ronse, Archief Technische Dienst, G. 1a.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen