Enkelhuizen in art-nouveaustijl

Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/306225)

Nummers 113 en 131. Enkelhuizen in art-nouveaustijl uit begin 20ste eeuw, nummer 113 naar ontwerp van A. Van Mechelen. Bakstenen lijstgevels van drie traveeƫn en drie bouwlagen met centraal balkon. Nummer 113 met florale motieven voor balkon en boogvelden; rondboog- en rechthoekige vensters. Nummer 131: bovenverdieping afgelijnd door lisenen, gevelbreed boogveld op tweede bouwlaag; rechthoekige en segmentboogvormige muuropeningen.

• Nummer 113: Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, Modern Archief 20.351, dossier 434.
  • VAN HOVE B.De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede onuitgegeven licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 1978, p. 11.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita