Pakhuis Hansahuis

Pakhuis en kantoren, annex Hansahuis, naar ontwerp van J. Hertogs uit 1900 voor Mallinckrodt(-Günther). Pakhuis van zes traveeën en vijf bouwlagen in gele baksteenbouw in combinatie met natuursteen. Arduinen begane grond verlevendigd met uitstralende imitatievoegen, geritmeerd door rondbogen. Bovenverdieping geordonneerd met vlakke, natuurstenen pilasters met sierankers. Rechthoekige vensters in omlijsting met vlakke banden; in de eerste twee traveeën hoger geplaatst. Bovenste verdieping, gemarkeerd door gekornist, vlak kordon, geopend met rondboogvormige tweelichten in rechthoekige omlijsting. Klassieke gekorniste gevelbeëindiging.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek