Lijstgevels

Nummers 31, 33, 42, 50, 54, 56, 58. Eenvoudige bepleisterde of gecementeerde lijstgevels met rechthoekige vensters. 19de-eeuwse verbouwingen van oudere kernen, laatstgenoemde soms aangegeven door de aanwezige gevelankers (nummers 33, 56) of door de ordonnantie met insteekverdieping (nummers 33, 50). Men is zinnens deze gevels her op te bouwen of te restaureren in het kader van de betrachting aan het Antwerps forum een afglans van zijn vroegere luister terug te geven, zoals dit voor het overgrote deel van de gevels reeds gebeurd is.

Te vermelden is de fraaie houten winkelpui van nummer 56 en nummer 58 met bouwtoelating van 1894, architect Emile Thielens: met gevelplaat, in 1971 aangebracht: "In dit huis werd op 16 augustus 1896 de Vlaamse dichteres Alice Nahon geboren".

• Stedelijk Archief Antwerpen, bouwdossier 1894#249.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek