Enkelhuis

Tekst van Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4582)

Enkelhuis met drie traveeën en drie bouwlagen, met zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters, op de bovenverdieping met afgeronde hoeken en een ijzeren leuning. De doorlopende lekdrempels van de hoofdverdieping, voorzien van kordons, fungeren als puilijst.

Kroonlijst op modillons met dropmotief waartussen panelen. Houten paneeldeur met gebogen tussendorpel en bovenlicht met houten roedeverdeling.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek