Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Tekst van Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/306011)

Nummers 3-9. Serie rijhuizen van twee à drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nummers 3 en 5) of pseudo-mansardedak (nummers 7 en 9), te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw; nummer 3 met bouwtoelating van 1866. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met puilijsten, imitatievoegen (nummer 5) en versierde borstweringen (nummers 5, 7 en 9). Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met varianten (oren, entablementen) of brede doorlopende bandomlijstingen (nummer 7). Nummer 5 met gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen en lange consoles onderling verbonden door een kordon.

• Nummer 3: Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1866#338.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine