Stadswoning

Tekst van Geheel van twee meergezinswoningen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83975)

Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder mansardedak (leien), waarin twee recht afgedekte dakkapellen, te dateren circa 1900. Baksteenbouw, voornamelijk gele, azuurblauwe en simili voor de versiering. Eerste travee, lichtjes gebogen op de bovenverdieping, gestut door een brede gegroefde console.

Rechthoekige vensters, summier gedecoreerd en lager geplaatst in de eerste travee. De brede kroonlijst op modillons wordt ondersteund door twee aan twee geplaatste balustervormige stijlen. Garagepoort en rechthoekige deur met platte waterlijst op de begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek