Boerenhuis

Lang, op nummer 10 gelijkend boerenhuis met ondiepe, omhaagde voortuin. Verankerde en gewitte baksteenbouw van zes traveeƫn onder rechts afgewolfd pannen zadeldak, uit tweede kwart 19de eeuw. Dakoverstek op uitsneden daklijstbalkjes.

Rechts, lagere loodrechte aanbouw met manke voorpuntgevel palend aan de straat. Ernaast aan de straat palend bakhuis (nok loodrecht op de straat), van het enkelvoudige type.

Bron: VERBEECK M. & TACK A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke