Boerenwoning

Aan de straat gebouwd bakstenen boerenhuis van vijf traveeën met rechts aanpalende dwarsschuur onder een hoog en doorlopend pannen zadeldak, uit tweede kwart 19de eeuw. Volgens bouwnaad in achtergevel, twee linkertraveeën van woning later toegevoegd. Gewitte oostelijk georiënteerde voorgevel met getoogde vensters en deur. Twee keldergaten met luik in de gepikte plint. Daklijstbalkjes onder de dakoverstek.

Bewaarde balklaag in het binnenhuis. Centrale woonkamer met tochtportaal, versierde moerbalk en blauwe vierkante vloertegels.

Ten noorden, twee kleine afzonderlijke bijgebouwen.

Bron: VERBEECK M. & TACK A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke