Gemeentehuis

Voormalig gemeentehuis van 1930 in neogotische stijl gebouwd in opdracht van burgemeester Dr. C.L.H. De Wolf, naar ontwerp van 1909 van architect A. Massez. Ingehuldigd in 1932. Vanaf 1973 ter beschikking gesteld van Leupegemse verenigingen.

Ten oosten van de kerk gelegen L-vormig bak- en hardstenen gebouw met Brugse travee en één bouwlaag onder zadeldak (leien); kleine houten dakkapelletjes. Symmetrisch opgevatte gevels met vier opengewerkte trapgevels, lisenen en baksteenbanden op hoge hardstenen plint met getraliede keldervensters. Getoogde vensters met stenen kruiskozijnen.

Noordelijke voorgevel geaccentueerd met dubbele bordestrap en drie wapenstenen. Ronde traptoren in de oksel, onder spitsdak (leien) met rondboogfries.

Plint met Anno 1932, zie inhuldigingsjaar, in Brugse middentravee van oostelijke straatgevel.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja