Villa Louisa

Zogenaamd "Villa Louisa", gebouwd eind 19de eeuw in opdracht van de burgemeester van Oudenaarde P. Raepsaet, later behorend aan familie Gevaert. Indrukwekkende villa in cottagestijl met thans verdwenen uitkijktoren ingeplant op de heuvelkam van Edelareberg. Ruime beboomde tuin met klimmende en slingerende oprit, terrasaanleg afgeboord met betonnen afsluitingen in imitatieboomstammen. Slechts het linker gedeelte van het huis en het middendeel met de hoge puntgevel voorzien van imitatievakwerk bleef behouden.

Bijgebouwen en woningen in aangepaste stijl, waar onder een woonhuis met een polygonaal torentje van circa 1900, en gebouwen in L-vorm opgesteld uit eind 19de eeuw.

• DE JAEGHER G., Edelare-Kerselare. Maria toegewijd in vreugd en tegenspoed, Oudenaarde, p. 88-89.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja