Neoclassicistisch herenhuis

Tekst van Neoclassicistisch herenhuis De Saegher (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27323)

Neoclassicistisch herenhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), gebouwd in opdracht van De Saegher in 1875. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met gemarkeerde zijrisalieten en imitatiebanden onder de arduinen puilijst. Rechthoekige vensters, op het gelijkvloers in verdiepte nissen, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met oren en bekronende kroonlijst of gebogen frontons. Linkse rechthoekige koetspoort onder balusterbalkon op zware consoles en dito balkon in rechter travee.

• Stadsarchief Oudenaarde, Fonds kaarten en plans, K. 246.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja