Stadswoning

Oorspronkelijk diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder vooraan steil afgewolfd zadeldak (nok parallel aan en loodrecht op straat) met minstens 17de-eeuwse kern en heden 19de-eeuwse voorgevel. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters en aangepaste pui.

Interieur. Beneden zware balklaag en ontpleisterde muren met verschillende uitgespaarde rondbogige wandnissen. Gewelfde kelder toegankelijk van de straat met luik en arduinen trap en tongewelf uitkragend uit de dwarsmuur (loodrecht op de straat); brede scheidingsboog van Doornikse steen achteraan.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja