Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/26820)

Ruim neoclassicistisch burgerhuis met drie traveeën en drie bouwlagen van het enkelhuistype, onder zadeldak, van circa 1900. Witbepleisterde lijstgevel op arduinen sokkel. Brede poorttravee en links licht uitspringend risaliet van twee venstertraveeën uitgevoerd met horizontale banden en een gebogen fronton bovenop de kroonlijst. Omlijste rechthoekige vensters op de bel-etage verrijkt met rechte kroonlijsten op consoles. Gekorniste kroonlijst met tandlijst en modillons.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke