Burgerhuizen

Twee gekoppelde enkelhuizen van ieder één travee en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit eerste kwart 20ste eeuw. Witbepleisterde lijstgevel met vrij klassieke rechthoekige en getoogde muuropeningen, doch met een uitgesproken art-nouveaukarakter. Toepassing van spaarvelden en omlijstingen rond de vensters, verbredende en versmallende pseudo-pilasters en geometrische ornamenten aangebracht op of uitgespaard in het pleisterwerk.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke